RSS

Parintii…

03 Nov

Parintii…o tema foarte comuna si de discutata de adolescenti. Cum si eu sunt unul dintre ei si eu vorbesc despre acest lucru. Sincer…nu’i inteleg… Stiu ca tot ceea ce fac este pentru binele nostru si se gandesc in perspectiva, la viitorul nostru…bla, bla.

Insa totusi nu’i inteleg. Este ca si cum ei nu au fost niciodata copii, adolescenti, parca ei nu au avut niciodata prieteni, iubiti, intalniri… De multe ori m’am gandit ca poate asa sunt doar parintii mei si ca am avut eu ghinion, insa vad ca nu sunt singurii.

As putea scrie multe randuri palavragind despre toate “nedreptatiile” pe care parintii ni le fac, insa cu totii suntem constienti de ele.

Asa ca, orice om care a gasit o cale de a’i intelege sau niste solutii de a suporta aceste conflicte intre generatii, sa le impartaseasca si celor mai putin experimentati…:)

XOXO,

Glasul din Umbra

Advertisements
 
7 Comments

Posted by on November 3, 2010 in Pagini de Jurnal

 

Tags: , , , , , ,

7 responses to “Parintii…

 1. dragos

  November 4, 2010 at 8:06 am

  i understand u perfectly

   
 2. merylyss

  November 5, 2010 at 5:38 pm

  E adevarat ca distanta dintre parinti si copii e pe zi ce trece mai mare. Generatia asta de tineri, e prima generatie care, in anumite puncte stie mai mult decat parintii (cum ar fi high teck-ul…computere etc), dar asta nu ne va da niciodata dreptul sa ne indoim de intelepciunea lor… Poate ca multi nu au avut la dispozitie atatea cunostinte, si poate ca suntem mult mai “dotati intelectual” decat ei…dar cu siguranta experienta lor de viata si dragostea lor…nu ne vor decat binele 🙂
  Incearca cu comunicare! 🙂 Nu te da batuta…si nu te lasa ispitita sa ii judeci fara sa incerci sa intelegi mai mult! pentru ca …desi poate suna sec, a te departa de ei nu iti va aduce niciun bine!

  Oricat de asemanator cu tine ar gandi prietenii tai, niciodata nu iti vor vrea binele intr-un mod mai sincer decat cei care ti-au dat viata! 🙂

   
  • glasuldinumbra

   November 5, 2010 at 5:46 pm

   Intr’adevar…ai dreptate…insa nu cred ca generatia de acum stie mai multe lucruri decat parintii lor…doar cum ai spus din punct de vedere al tehnologiei!
   Iti multumesc pentru toate sfaturile extrem de folositoare. Stiu toate aceste lucruri si le constientizez, insa pur si simplu cand sunt pusa in fata unui asemenea moment…uit totul si ii vad pe parinti ca pe niste inamici! Stiu ca e total gresit , dar…:-??
   🙂

    
 3. merylyss

  November 5, 2010 at 5:51 pm

  * da…ma refeream strict la tehnologie, e pentru prima data in istorie cand un nepotel poate sa isi invete bunicul…ceva ce bunicul nu stie 😛 sau priveste uimit…
  Draga de tine >:D< Te inteleg perfect! Parintii au unghiul lor…deseori asa de diferit de al nostru! Si ei trebuie sa se straduiasca sa inteleaga…si noi!
  Si mai ales un copil…de o inteligenta aleasa 🙂 asa ca tine 🙂

   
 4. glasuldinumbra

  November 5, 2010 at 5:54 pm

  :)) da..e cam ciudat..dar asta’i realitatea in care traim!
  Ma bucur ca cineva ma intelge…:)
  Mersii>:D<…nu multi oameni imi spun direct acest lucru din…invidie si rautate! Chiar apreciez si sunt sigura ca si tu esti la fel:*

   
 5. Samira

  April 6, 2012 at 11:33 pm

  Depinde , uneori mama nu isi lasa fata la intalnire cu nu stiu cine ca stie ea de ce….;)sau exista si reversul parintii care cer prea mult de la copil .
  De obicei primul exemplu e cel mai des intalnit ,fata , baiatul vrea tatuaj (ca de’ e cool) si parintii nu il lasa .

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: